Σταθεροποιητικές τάσεις στις τιμές του αργού

Η αγορά πετρελαίου είναι επαρκώς εφοδιασμένη, δηλώνει η Σαουδική Αραβία στη Βιέννη όπου πραγματοποιείται η σύνοδος του ΟΠΕΚ, ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία στον ΟΗΕ θα διενεργηθεί εντός της εβδομάδας. θετικά ερμηνεύουν οι αγορές τις εξελίξεις.

Η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη με πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ Νουάιμι στη Βιέννη όπου πραγματοποιείται σήμερα η σύνοδος του ΟΠΕΚ.

”Ο ΟΠΕΚ δεν έχει κανένα λόγο να αυξήσει το ποσοστό της παραγωγής του” τόνισε ο αλ Νουάιμι κατά τη σύνοδο των υπουργών Πετρελαίου του διεθνούς οργανισμού στην αυστριακή πρωτεύουσα, καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στον Κόλπο. ”Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλος ο κόσμος πληρώνει μιά δίκαιη τιμή για το πετρέλαιο” τόνισε ο σαουδάραβας υπουργός,προσθέτοντας ότι ”η δίκαιη αυτή τιμή θα επιτρέψει μιά λογική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας”.

Στο μεταξύ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία στον ΟΗΕ για το Ιράκ θα διενεργηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, και απέρριψε την πρόταση για παράταση της προθεσμίας για τον αφοπλισμό της Βαγδάτης κατά ένα μήνα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι ’’δεν τίθεται θέμα’’ παράτασης της προθεσμίας για τον αφοπλισμό του Σαντάμ Χουσέιν στις 17 Απριλίου αντί της 17ης Μαρτίου. Οπως επισημαίνουν αναλυτές η είδηση αυτή ερμηνεύεται θετικά από τις αγορές πετρελαίου, οι οποίες δεν ”αντέχουν” την ”στάση αναμονής.



Οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές σημειώνουν ελαφρά πτώση. Στο Λονδίνο η τιμή του brent διαπραγματεύεται στα 32,85 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Απριλίου διαμορφώνεται στα 37,18 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,24%.

Πτώση 0,72% καταγράφει και η τιμή του χρυσού, η οποία διαμορφώνεται στα 351,75 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v