”Πολεμική” άνοδος σε αργό και χρυσό

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές μετά και τον επίσημο πλέον τερματισμό των διπλωματικών προσπαθειών για την αποφυγή του πολέμου στο Ιράκ. Στα 341,45 δολάρια ανά ουγκιά ο χρυσός.

Ανοδο καταγράφουν οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές μετά και τον επίσημο πλέον τερματισμό των διπλωματικών προσπαθειών για την αποφυγή του πολέμου στο Ιράκ. Ο ΟΗΕ δεν προχώρησε σε ψηφοφορία, ενώ όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς η πόλεμος είναι πλέον θέμα ωρών.

Να υπενθυμίσουμε οτι χθες οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ισπανίας έδωσαν διορία στα Ηνωμένα Εθνη, να ”άρουν το αδιέξοδο” για τον αφοπλισμό του Ιράκ.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 35,90 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,47%, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου, διαπραγματεύεται στα 30,55 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,39%. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαδηλωτές κατά του πολέμου εισέβαλαν στην έδρα του Διεθνούς Χρηματιστηρίου Πετρελαίου στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συναλλαγές.

Στο μεταξύ η εξασθένηση του αμερικάνικου νομίσματος, αλλά και το γενικότερο πολεμικό κλίμα, έχουν ενισχύσει την τιμή του χρυσού, ο οποίος διαπραγματεύεται στα 341,45 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v