Ανακάμπτουν ευρώ, πετρέλαιο, χρυσός

Το τελεσίγραφο των ΗΠΑ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά και το Ιράκ, οδηγεί εκ νέου σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού, ενώ βυθίζει στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο εβδομάδων το δολάριο.

Η ενίσχυση των ενδείξεων ότι ένας πόλεμος είναι πλέον κάτι περισσότερο από ορατός, οδηγεί σε ανοδική πορεία τις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού, ενώ ωθεί ανοδικά και το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Στα 36,10 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του ”μαύρου χρυσού” ενώ είχε αγγίξει και τα 36,95 δολάρια. Ο χρυσός σημειώνει άνοδο στα 343,75 δολάρια την ουγκιά, ενώ και το ευρώ σημειώνει άνοδο στα 1,0826 δολάρια.

Ο πρόεδρος Μπους όρισε τη σημερινή ημέρα ως ημέρα της αλήθειας για τον κόσμο, δίνοντας τελεσίγραφο προς τα Ηνωμένα Έθνη να αποφασίσουν ”εάν η διπλωματία μπορεί να δουλέψει”, ύστερα από τη συνάντηση στις Αζόρες με τον Μπλερ και τον Αθνάρ.

Εξάλλου, το αρνητικό κλίμα επανέρχεται για το δολάριο, ύστερα από τα κέρδη της τελευταίας εβδομάδας, με τους αναλυτές μάλιστα να υποστηρίζουν ότι το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων στις διεθνείς αγορές δεν πρόκειται να συνεχιστεί, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να προχωρήσουν σε πόλεμο χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v