Χαμηλό τριμήνου για το πετρέλαιο

Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2001 (8%) καταγράφει η τιμή του πετρελαίου, διαμορφούμενη στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων μηνών, εν μέσω φημολογιών για σύντομο πόλεμο. Αρνητική είναι και η πορεία του ευρώ.

Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2001 καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές διαμορφούμενες στο χαμηλότερο επίπεδο του τριμήνου, εν μέσω παρασκηνίου ότι ο πόλεμος θα είναι σύντομος, επομένως και περιορισμένες οι επιδράσεις του στα πετρελαϊκά αποθέματα της Μέσης Ανατολής. Απώλειες καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Κοντά στο 8% ανέρχεται η πτώση για την τιμή του πετρελαίου brent στην αγορά του Λονδίνου, διαμορφούμενη στα 27,50 δολάρια το βαρέλι, ενώ αντίστοιχη είναι και η πτώση στην αγορά της Νέας Υόρκης, στα 32,61 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο πλέον στα πετρελαϊκά πεδία του Ιράκ, σχετικά με το πόσο σύντομα μπορούν να διασφαλιστούν και εάν ο Σαντάμ θα επιχειρήσει να εφαρμόσει πολιτική ”καμένης γης”.

Το ευρώ εξάλλου υποχωρεί εκ νέου έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,0620 δολάρια, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι οι κινήσεις των τριών τελευταίων συνεδριάσεων προϋποθέτουν ότι το δολάρια έχει τη δυναμική να καταγράψει περαιτέρω κέρδη, εάν ο πόλεμος στο Ιράκ είναι όντως μικρής διάρκειας.

Πτώση καταγράφει και ο χρυσός, στα 336,50 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v