Νευρικότητα στο πετρέλαιο εν αναμονή της επίθεσης

Διαφορετικές κατευθύνσεις ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καθώς οι συναλλασσόμενοι τηρούν στάση αναμονής. Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αμερικανικού ελαφρού αργού σημειώνει ελαφρά άνοδο 0,20% και διαπραγματεύεται στα 30,11 δολάρια.

Διαφορετικές κατευθύνσεις ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές καθώς οι συναλλασσόμενοι τηρούν στάση αναμονής και ερμηνεύουν διαφορετικά τα αποτελέσματα των πολεμικών σεναρίων. Τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αμερικανικού ελαφρού αργού σημειώνουν πτώση 1% και διαπραγματεύονται στα 29,75 δολάρια.

Κατά την επίσημη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στο NYMEX διαμορφώθηκε στα 31,67 δολάρια σημειώνοντας απώλειες 9% ενώ, ενδοσυνεδριακά, είχε υποχωρήσει έως και στα 31,40 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα εβδομάδων.

Στο International Petroleum Exchange στο Λονδίνο, η τιμή του brent σημείωσε αύξηση κατά 55 σεντς, στα 27,80 δολάρια το βαρέλι ενώ χθες είχε υποχωρήσει κατά 3 δολάρια σχεδόν, πριν ανακάμψει στα 27,25 δολάρια κατά την επίσημη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης (απώλειες 7,6%), όπου διαπραγματεύεται και σήμερα, σημειώνοντας άνοδο 0,90%.

Οι διεθνείς αγορές πετρελαίου έχουν σημειώσει πτώση κατά 5,50 με 7 δολάρια στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις καθώς οι συναλλασσόμενοι προβλέπουν εύκολη νίκη των ΗΠΑ κατά του Ιράκ και περιορισμένη διακοπή της προμήθευσης της ενεργειακής αγοράς με πετρέλαιο από τη Μέση Ανατολή. Αν και εκτιμούν μια επανάληψη της πτώσης των τιμών του αργού πριν από το Σαββατοκύριακο ανάλογη με τη χθεσινή, η προσοχή των συναλλασσομένων εστιάζεται πλέον σε ενδεχόμενη υπερπρομήθευση της αγοράς με πετρέλαιο καθώς η κατανάλωση μειώνεται και η Σαουδική Αραβία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ προχωρούν σε αύξηση της παραγωγής τους.

Στο μεταξύ η ενίσχυση της ισοτιμίας του αμερικανικού νομίσματος έναντι των σημαντικότερων ανταγωνιστών του, συμβάλλει στην πτώση της τιμής του χρυσού. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 336 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας πτώση 0,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v