Διχασμένοι οι αναλυτές για τις τάσεις του αργού

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του αργού και του χρυσού. Η προσοχή των αγορών στραμμένη στο Ιράκ και τη Νιγηρία και οι αναλυτές παραμένουν διχασμένοι για την μελλοντική τάση των τιμών.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι διεθνείς αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν για την επάρκεια της προμήθευσης με αργό λόγω του πολέμου στο Ιράκ και της μείωσης των εξαγωγών πετρελαίου από τη Νιγηρία.

Αναλυτικότερα όσον αφορά στις τιμές, στη Νέα Υόρκη (NYMEX) η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαϊου διαμορφώνονται στα 30,67 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,690%. Στο International Petroleum Exchange στο Λονδίνο, η τιμή του brent διαπραγματεύεται στα 27,43 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 4,10%.

Στο μεταξύ τις ανησυχίες, εξαιτίας του ότι περίπου 800.000 βαρέλια αργού από την Νιγηρία εξακολουθούν να λείπουν από την παγκόσμια ενεργειακή αγορά λόγω εθνοτικών συγκρούσεων, διασκέδασε εν μέρει η ανακοίνωση του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας Nigeria Labour Congress ότι δεν θα προχωρήσει σε απεργία επ’ αόριστον αλλά μόνον για τρεις ημέρες.

Στην περίπτωση που το NLC επέμενε στην αρχική απόφασή του, οι εξαγωγές νιγηριανού αργού θα μειώνονταν ακόμη περισσότερο.

Διχασμένοι παραμένουν οι αναλυτές για την μελλοντική τάση των τιμών του πετρελαίου δεδομένης της βεβαιότητας, πλέον, για μακρόπνοο πόλεμο στο Ιράκ.

Ανοδικές τάσεις ακολουθεί και η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές, λόγω της περαιτέρω εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, το πολύτιμο μέταλλο στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, διαπραγματεύεται στα 335,75 δολάρια ανά ουγκιά, ενισχυμένο κατά 1,18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v