Υποχωρεί το αργό λόγω Νιγηρίας

Υποχωρούν κατά τουλάχιστον 50 σεντς οι τιμές του αργού τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Λονδίνο, διορθώνοντας το χθεσινό ράλι των τιμών. Το ηθικό της αγοράς αναπτερώθηκε από την είδηση ακύρωσης της γενικής απεργίας στη Νιγηρία.

Υποχωρούν κατά τουλάχιστον 50 σεντς οι τιμές του αργού τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στο Λονδίνο, διορθώνοντας το χθεσινό ράλι των τιμών, καθώς η αγορά εγκαρδιώθηκε από την είδηση ότι ακυρώθηκε η γενική απεργία στη Νιγηρία που απειλούσε περαιτέρω μείωση των εξαγωγών νιγηριανού αργού.

Ωστόσο παρατηρητές της αγοράς επισημαίνουν ότι παρά την έλλειψη από την αγορά του 40% περίπου των εξαγωγών πετρελαίου από την αφρικανική πετρελαιοπραγωγό χώρα, το γεγονός της λήξης των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν στάθηκε αρκετό να πραγματοποιηθεί μια πιο έντονη πτώση τιμών στις διεθνείς αγορές του αργού πετρελαίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές στο International Petroleum Exchange του Λονδίνου, το βαρέλι του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαϊου έχασε μισό δολάριο, με την τιμή του να σημειώνει πτώση στα 26,84 δολάρια. Μεγαλύτερη πτώση, κατά 79 σεντς, καταγράφει η τιμή του βαρελιού αμερικανικού ελαφρού αργού - στα 30,40 δολάρια στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (NYMEX).

Πτωτικά κινείται σήμερα και η αγορά του χρυσού στις διεθνείς αγορές. Το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 335,13 δολάρια ανά ουγκιά κατά 0,30% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v