Σε χαμηλό 7 ημερών (1,2648 δολ.) το ευρώ

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 συνεδριάσεων κινείται το ευρώ, καθώς και ο Καγκελάριος της Αυστρίας ζήτησε μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ. Κρίσιμη η σημερινή ομιλία του Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά συνεδριάσεων κινείται το ευρώ, καθώς άλλη μια φωνή, αυτή του αυστριακού Καγκελάριου Βόλφγκαγκ Σιούσελ, προστέθηκε στο αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια για να υποστηρίξει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Οι εξαγωγές, που αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο του ΑΕΠ της ευρωζώνης, υφίστανται πλήγματα εξαιτίας της ανατίμησης 20% του ευρώ έναντι του δολαρίου, δήλωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Οι αγορές δεν αποκλείουν ότι ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ θα δώσει μια ”απάντηση” στις εκκλήσεις, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει στη Νάπολη της Ιταλίας στις 3:45 τοπική ώρα.

Ο Κριστιάν Νουαγιέ, μέλος του συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε χθες ότι ”δεν αποκλείονται” πωλήσεις ευρώ με αγορές δολαρίων προκειμένου να χειραγωγηθεί η άνοδος του ευρώ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται το πρωί στα 1,2648 δολάρια στο Λονδίνο από τα 1,2647 στο χθεσινό κλείσιμο της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v