Διορθώνει το δολάριο εν αναμονή Γκρίνσπαν

Τάσεις σταθεροποίησης κοντά στα 1,275 δολάρια εμφανίζει το ευρώ, καθώς αναμένεται η ομιλία του διοικητή της Fed στο Βερολίνο. Ο Αλαν Γκρίνσπαν αναμένεται να υπονοήσει ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα μείνουν αμετάβλητα για αρκετό διάστημα.

Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζει το δολάριο, εν αναμονή της ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίνσπαν, στο Βερολίνο.

Η αγορά περιμένει ότι ο διοικητής της Fed θα αφήσει να εννοηθεί πως οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να αυξήσουν τα επιτόκια σύντομα.

Οι αναλυτές τονίζουν ότι οποιοδήποτε σχόλιο κάνει ο κεντρικός τραπεζίτης σχετικά με την απουσία αύξησης των επιτοκίων θα επιδράσει αρνητικά στο δολάριο.

Και οι οικονομολόγοι περιμένουν ότι αυτό ακριβώς θα κάνει ο Αλαν Γκρίνσπαν, καθώς οι αμερικανικές αρχές δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν ανησυχούν για την πτώση του δολαρίου.

Η ισοτιμία του πράσινου νομίσματος διαμορφώνεται το πρωί στα 1,2754 δολάρια ανά ευρώ, έχοντας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης το αρνητικό ρεκόρ των 1,2899 δολαρίων. Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι το ευρώ θα ανέβει στα 1,30 δολάρια μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο διοικητής της Federal Reserve θα μιλήσει για την παγκοσμιοποίηση στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα Γερμανίας, και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Να σημειωθεί ότι το αρμόδιο όργανο για τη χάραξη της πολιτικής του δολαρίου δεν είναι η Fed αλλά το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v