Σε επίπεδα-ρεκόρ επιστρέφει το ευρώ

Σε επίπεδα-ρεκόρ των 1,2862 δολαρίων βρέθηκε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά την παρέμβαση στελέχους της Bundesbank, που άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ δεν προτίθεται να παρέμβει άμεσα. Η πλειονότητα των οικονομολόγων στην τελευταία έρευνα του Bloomberg πιστεύει ότι μέχρι τα μέσα του έτους το ευρώ θα έχει ενισχυθεί έως τα 1,35 δολάρια.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινείται έναντι του δολαρίου το ευρώ, μετά τη δήλωση του κορυφαίου οικονομολόγου της Bundesbank, Χέρμαν Ρέμσπεργκερ, ότι η άνοδος του νομίσματος δεν θα πλήξει την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας.

Τα σχόλια του οικονομολόγου, που είναι σύμβουλος του διοικητή της γερμανικής Bundesbank και μέλους του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ερνστ Βέλτεκε, υποδεικνύουν ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δεν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις με πωλήσεις ευρώ ή μείωση των επιτοκίων.

Το ευρώ κινείται το πρωί σε νέο ρεκόρ, στα 1,2862 δολάρια, έχοντας φτάσει μέχρι τα 1,2885 δολάρια. Η πλειονότητα των οικονομολόγων στην τελευταία έρευνα του Bloomberg πιστεύει ότι μέχρι τα μέσα του έτους το ευρώ θα έχει ενισχυθεί έως τα 1,35 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v