Οι δηλώσεις Snow ”εκτοξεύουν” το ευρώ

Συνεχίζει την ξέφρενη ανοδική του τροχιά το ευρωπαϊκό νόμισμα, ξεπερνώντας ακόμη και τα 1,16 δολάρια, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού υπουργού οικονομικών John Snow περί ”ωφελειών από το ασθενέστερο δολάριο”.

Συνεχίζει την ξέφρενη ανοδική του τροχιά το ευρωπαϊκό νόμισμα, ξεπερνώντας ακόμη και τα 1,16 δολάρια, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού υπουργού οικονομικών John Snow περί ωφελειών από το ασθενέστερο δολάριο.

Αναλυτικότερα, ο John Snow, την Κυριακή, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το ”ασθενέστερο δολάριο βοηθάει τις εξαγωγές των ΗΠΑ”.

Αναλυτές εκτιμούν ότι από τις δηλώσεις αυτές διαφαίνεται το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον εγκαταλείπει την πολιτική του ισχυρού δολαρίου, προτιμώντας να επωφεληθεί, προς το παρόν, από την ευεργετική επίδραση του ασθενούς δολαρίου στις πωλήσεις- εξαγωγές των αμερικανικών εταιριών.

Δεν αποκλείουν, εξάλλου, το ευρωπαικό νόμισμα να φτάσει στα επίπεδα των 1,20 δολαρίων, μέσα στην εβδομάδα.

Στα 1,1614 διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η στιγμή η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, από τα 1,1590 δολάρια ανά μονάδα ευρωπαϊκού νομίσματος νωρίτερα το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v