Στάση αναμονής στις αγορές συναλλάγματος

Σε υψηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία του να πλησιάζει τα 1,130 δολάρια και τον όγκο των συναλλαγών να είναι περιορισμένος λόγω των αργιών σε Λονδίνο και Τόκιο. Οι συναλλασσόμενοι τηρούν στάση επιφυλακής εν αναμονή αποφάσεων FED και ΕΚΤ.

Κοντά στα 1,130 δολάρια διαπραγματεύεται η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, εν αναμονή της απόφασης της Fed και της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Το ευρώ ενιοσχύεται περαιτέρω σε σχέση με το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές, με την ισοτιμία του με το αμερικανικό νόμισμα να διαπραγματεύεται κοντά στα 1,130 δολάρια ανά ευρώ και τον όγκο των συναλλαγών είναι περιορισμένος λόγω των αργιών σε Λονδίνο και Τόκιο.

Οι συναλλασσόμενοι τηρούν στάση αναμονής καθώς η προσοχή τους είναι στραμμένη στις αποφάσεις που θα λάβουν εντός της βδομάδας τόσο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,128 δολάρια, έναντι 1,1218 δολαρίων το πρωί και 1,1227 δολάρια την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1230 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 133,41 γεν ανά ευρώ, έναντι 133,42 γεν ανά ευρώ το πρωί και 133,66 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,97 γεν, έναντι 118,95 γεν το πρωί και 119,02 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v