”Ανάσες” σε δολάριο από αργία- αναμονή επιτοκίων

”Ανάσες” προσφέρει στο δολάριο η σημερινή αργία σε Λονδίνο και Ιαπωνία, με το αμερικανικό νόμισμα να εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις τόσο έναντι του ευρώ όσο και του γεν, ενώ στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές εν όψει των επικείμενων αποφάσεων για τα επιτόκια σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

”Ανάσες” προσφέρει στο δολάριο, σύμφωνα με τη γνώμη αναλυτών, η σημερινή αργία σε Λονδίνο και Ιαπωνία. Το αμερικανικό νόμισμα εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις τόσο έναντι του ευρώ όσο και του γεν, μετά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η δραστηριότητα στην αγορά χρήματος είναι εμφανώς περιορισμένη, λόγω και της στάσης αναμονής που τηρούν οι επενδυτές εν όψει της ανακοίνωσης των επιτοκίων από τη νομισματική επιτροπή της FED την Τρίτη, με την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Αγγλίας να ακολουθούν την Πέμπτη.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ακόμα κι’ αν η ΕΚΤ μειώσει τa επιτόκια, κάνοντας τα ευρωπαϊκά ομόλογα λιγότερα ελκυστικά, αυτό θα εκληφθεί από τους επενδυτές ως κίνηση αναζωογόνησης της ευρωπαϊκής οικονομίας και, ως εκ τούτου, το ευρωπαϊκό νόμισμα θα ευνοηθεί.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι η FED θα τα κρατήσει αμετάβλητα, τηρώντας προς το παρόν, στάση αναμονής.

Σύμφωνα με το ημερήσιο report ανάλυσης αγορών της Alpha Bank, το κλίμα για το δολάριο παραμένει δυσμενές, καθώς το αμερικανικό δολάριο εμφανίζεται αδύναμο να ανακάμψει σε υψηλότερα επίπεδα παρά βελτίωση του χρηματιστηριακού κλίματος στις ΗΠΑ, ενώ η ημερήσια διακύμανση του ευρώ εκτιμάται μεταξύ 1,1170- 1,1250 δολάρια.

Εξάλλου, η Alpha Bank προσδιορίζει τη διακύμανση του δολαρίου μεταξύ 118,70- 119,30 γεν, μετά την αρνητική επίπτωση στο ιαπωνικό νόμισμα η ανακοίνωση από ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ιαπωνίας ότι κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει την υιοθέτηση συναλλαγματικής πολιτικής με σκοπό την εξασθένιση του γεν και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ιαπωνικών προϊόντων.

Αυτή τη στιγμή, η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1214 ευρώ ανά δολάριο, από τα 1,1222 δολάρια νωρίτερα το πρωί, ενώ η ισοτιμία ευρώ- γεν διαμορφώνεται στα 133,39 ευρώ ανά μονάδα ιαπωνικού νομίσματος

Η ισοτιμία δολαρίου- γεν διαμορφώνεται στα 119,01 δολάρια ανά γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v