Νέο υψηλό τετραετίας για το ευρώ

Νέο υψηλό επίπεδο τετραετίας (1,1250) κατέγραψε το ευρωπαϊκό νόμισμα σε σχέση με το δολάριο, καθώς τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία για το δείκτη και τα επιδόματα ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα ενέτειναν τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Νέο υψηλό επίπεδο τετραετίας (1,1250) κατέγραψε το ευρωπαϊκό νόμισμα σε σχέση με το δολάριο, καθώς τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία για το δείκτη ISM και τα επιδόματα ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα ενέτειναν τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης μεταποίησης ISM σημείωσε υποχώρηση στο 45,4 τον Απρίλιο, σε σχέση με το 46,2 το Μάρτιο και έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για επίπεδα πάνω του 47.

Εξάλλου, τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, για την εβδομάδα που τέλειωσε στις 26 Απριλίου, σημείωσαν μικρή πτώση κατά 13.000, διαμορφούμενα στις 448.000, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη μείωση.

Μετά την ανακοίνωση των δυσοίωνων μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου κατέγραψε το τρίτο κατά σειρά υψηλό επίπεδο τετραετίας σε ισάριθμες μέρες (1,1250 ευρώ/ δολάριο).

Αυτή τη στιγμή, η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1233 ευρώ ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v