Διατηρείται σε υψηλά τετραετίας το ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας το ευρώ έναvτι του δολαρίου και του γεν, με τους επενδυτές να έλκονται από τις αποδόσεις στην ευρωζώνη, γεγονός που εντάθηκε και από τα θετικά μακροοικονομικά που ανακοινώθηκαν.

Σε νέα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας ενισχύθηκε, κατά τις σημερινές συναλλαγές η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να έλκονται από τις αποδόσεις στην ευρωζώνη, γεγονός που εντάθηκε και από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Το κοινό νόμισμα ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά στα 1,1150 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα του από τον Φεβρουάριο του 1999, πριν υποχωρήσει ελαφρώς στη συνέχεια. Ταυτόχρονα, ενισχύθηκε έως και στα 133,23 γεν, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, πάνω από το επίπεδο ισοτιμίας του με το ιαπωνικό νόμισμα όταν εισήχθη, το 1999, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα (133,15 γεν ανά ευρώ).

Το δολάριο πιέζεται και από τον σκεπτικισμό σε ότι αφορά στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας που προκάλεσε η κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν σε επιτροπή του Κογκρέσου. Το γεν, παράλληλα, δέχθηκε μικρή ώθηση από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να χαλαρώσει περαιτέρω την ήδη χαλαρή νομισματική πολιτική της. Το δολάριο απέτυχε να επωφεληθεί τόσο από τα χθεσινά κέρδη στη Γουόλ Στριτ όσο και από το άλμα είκοσι μονάδων - το μεγαλύτερο από το Μάρτιο του 1991, μετά τον Πόλεμο στον Κόλπο - που σημείωσε τον Απρίλιο ο δείκτης του Conference Board για την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καταναλωτών.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1131 δολάρια, έναντι 1,1140 δολαρίων το πρωί και 1,1080 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκήςε Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0956 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 132,95 γεν ανά ευρώ, έναντι 132,83 γεν ανά ευρώ το πρωί και 132,57 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,47 γεν, έναντι 119,53 γεν το πρωί και 119,73 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v