Ανησυχίες για οικονομία των ΗΠΑ τονώνουν το ευρώ

Ενίσχυση καταγράφεται στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου, καθώς φουντώνουν οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ λόγω και των νέων στοιχείων για νέα υποχώρηση του Δείκτη των Δεικτών. Υποχώρηση καταγράφει το γεν, έναντι του αμερικανικού και του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Ανοδική είναι η τάση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς η ανησυχία των επενδυτών αναφορικά με τα στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας εξακολουθεί, ενισχυμένη και από τη χθεσινή, νέα υποχώρηση του Δείκτη των Δεικτών της οικονομίας των ΗΠΑ.

Εξάλλου, ενίσχυση εμφανίζουν τόσο το αμερικανικό, όσο και το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του ιαπωνικού. Όπως επισημαίνει το ημερήσιο report του τμήματος αναλύσεως αγορών της Alpha Bank, η τάση επιτείνεται από το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν ιάπωνες traders για ευρωπαϊκά ομόλογα, αλλά και από αυτή καθαυτή τη διαδικασία αγοράς ευρώ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται, όταν οι ιάπωνες επενδυτές μετατρέπουν τα γεν σε ευρώ προχωρούν πρώτα σε αγορές δολαρίων έναντι γεν και στη συνέχεια πωλούν τα δολάρια για ευρώ.

Αυτή την ώρα, το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,0933 δολ., μετην Alpha Bank να προβλέπει ότι η ημερήσια διακύμανση του ευρώ θα είναι στα 1,0880- 1,0970 δολ.

Στα 131,51 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία του γεν με το ευρώ, ενώ στα 120,28 αυτή με το αμερικανικό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v