Αβεβαιότητα για το αμερικανικό νόμισμα

Το ευρώ ενισχύθηκε μισό σεντ περίπου έναντι του δολαρίου, ενώ η ισοτιμία του με το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου διμήνου.

Ενισχύθηκε κατά μισό περίπου σεντ το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου διμήνου έναντι του γεν καθώς οι συναλλασσόμενοι διατηρούν τις αμφιβολίες τους για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και εξακολουθούν να έλκονται από τα ισχυρά επιτόκια της ευρωζώνης.

Τα θετικά μηνύματα από τη Wall Street, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί παραδοσιακή ένδειξη για τάση ενίσυσης του δολαρίου, αγνοήθηκε καθώς τα συνεχιζόμενα αρνητικά στοιχεία από το μακροοικονομικό μέτωπο επισκιάζουν τις όποιες ενθαρρυντικές ειδήσεις.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0843 δολάρια - έχοντας ενδοσυνεδριακά ενισχυθεί έως και στα 1,0847 δολάρια - έναντι 1,0796 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0784 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 130,37 γεν ανά ευρώ, έναντι 129,85 γεν ανά ευρώ χθες.

Τέλος το δολάριο δεν κατέγραψε ουσιαστική μεταβολή σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία συναλλασσόταν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος αργά χθες βράδι στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης. Ειδικότερα, το απόγευμα διαμορφώνεται στα 120,23 γεν, έναντι 120,26 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v