Ενισχυμένο παραμένει το δολάριο

Οι ανησυχίες για την αύξηση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ - Συρίας, αλλά και τα αρνητικά στοιχεία τόσο για τη βιομηχανική παραγωγή όσο και τη βιομηχανική κινητικότητα, περιορίζουν τα κέρδη του δολαρίου.

Οι ανησυχίες για την αύξηση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Συρίας αλλά και τα αρνητικά στοιχεία τόσο για τη βιομηχανική παραγωγή όσο και τη βιομηχανική κινητικότητα, περιορίζουν τα κέρδη του δολαρίου το οποίο εξακολουθεί να ενισχύεται έναντι ευρώ και γεν.

Η τάση ενίσχυσης αμερικανικού νομίσματος εξηγούν αναλυτές της αγοράς, περιορίζεται λόγω της επιφυλακτικότητας των συναλλασσομένων εν αναμονή νέας σειράς ανακοινώσεων εταιρικής κερδοφορίας και λόγω ανησυχιών για αύξηση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Συρίας.

Πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα ασκούν και τα δυσμενή στοιχεία που ανακοινώθηκαν τόσο για την βιομηχανική παραγωγή όσο και για τη βιομηχανική δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Παράλληλα, και όπως σημειώνουν αναλυτές της αγοράς, η UBS Warbourg σε ανάλυση των κινήσεων στα χαρτοφυλάκια πελατών της την προηγούμενη βδομάδα, έδειξε την τρίτη σε διάστημα των τελευταίων τεσσάρων βδομάδων μεγάλη εκροή κεφαλαίων από τις ΗΠΑ.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0787 δολάρια έναντι 1,0769 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται σε 1,0735 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 129,68 γεν ανά ευρώ έναντι 129,57 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,62 γεν έναντι 120,29 γεν χθες το βράδι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v