Επιστρέφει ο ”πονοκέφαλος” για το δολάριο

Ενισχύθηκε και πάλι το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές εστιάζουν και πάλι την προσοχή τους στα θεμελιώδη δεδομένα της αμερικανικής οικονομίας, μετά την ”πτώση της Βαγδάτης”.

Ενισχύεται ξανά το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος του Λονδίνου, -μετά από σύντομη πτώση του λόγω μιας παροδικής πατριωτικής ενίσχυσης του δολαρίου- καθώς στους επενδυτές παγιώθηκε η πεποίθηση ότι έφτασε το τέλος του πολέμου στο Ιράκ, γεγονός που όπως επισημαίνεται, αφήνει περιθώρια για να έλθουν και πάλι στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, από τη χθεσινοβραδινή διείσδυση αμερικανικών στρατευμάτων στο κέντρο της Βαγδάτης χωρίς να συναντήσουν σοβαρή αντίσταση επανέφερε στο μυαλό των επενδυτών την εικόνα της ασθενούς ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, των ασθενών μετοχικών τιμών και την ενδεχόμενη συνέχιση της εξασθένησης των δεδομένων για το δολάριο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0720 δολάρια ενώ συναλλασσόταν στα 1,0712 αργά χθες βράδι στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης. Στο μεταξύ η ισοτιμία αμερικανικού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε ελαφρώς και διαμορφώνεται στα 119,80 γεν από 119,85 γεν χθες βράδι κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στη Ν. Υόρκη. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ενδοσυνεδριακά η ισοτιμία του αναρριχήθηκε έως και στα 120,15 γεν ανά δολάριο. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 128,90 γεν από 128,42 γεν χθες βράδι κατά την διάρκεια των συναλλαγών στη Ν. Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v