Υπό πίεση το ευρωπαϊκό νόμισμα

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι ευρώ και γεν στον απόηχο ειδήσεων ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πλησίασαν στη Βαγδάτη. Αρνητικά επηρέασε το ευρώ η συρρίνωση των υπηρεσιών και η αναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Στα χθεσινά χαμηλά επίπεδα πλησίασε και πάλι η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, καθώς οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, καθορίζονται από την ειδησεογραφία από το πολεμικό μέτωπο στο Ιράκ.

Το αμερικανικό νόμισμα κάλυψε τις αρχικές απώλειες του μετά την είδηση ότι αμερικανικά στρατεύματα απέχουν πλέον μόλις 30 χλμ. από το νότιο άκρο της Βαγδάτης ενώ άλλες αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το κύριο αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας. Νωρίτερα, το δολάριο δέχθηκε πιέσεις στον απόηχο της είδησης για κατάρριψη αμερικανικού F18 και ελικοπτέρου Black Hawk στο νότιο Ιράκ.

Στο ευρώ ασκήθηκαν πιέσεις και από την ανακοίνωση συρρίνωσης τομέα των υπηρεσιών της ευρωζώνης. Ειδικότερα,ο δείκτης που προέκυψε από την έρευνα Reuters-NTC Research υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα - στο 47,7 από 48,9 τον Φεβρουάριο - ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σηματοδοτεί συρρίκνωση του τομέα. Στο μεταξύ, όπως αναμενόταν από την πλειονότητα των αναλυτών η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ.



Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0730 δολάρια, έναντι 1,0782 δολαρίων το πρωί. Αργά το βράδι χθες στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης συναλλασσόταν στα 1,0772 με 1,0777 δολάρια. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0830 δολάρια ανά ευρώ.

Μετά τις τελευταίες ειδήσεις το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε σε 119,19 γεν, ενώ πριν από αυτές η ισοτιμία του με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαινόταν γύρω στα 118,90 γεν ανά δολάριο. Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 128,08 γεν, έναντι 127,78 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v