”Ακμαίο το ηθικό” του δολαρίου

Σημαντική ενίσχυση του δολαρίου έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του καθώς τα νέα από το μέτωπο αναπτερώνουν τις ελπίδες για σύντομο πόλεμο στο Ιράκ.

Σημαντική ενίσχυση του δολαρίου έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του καθώς τα νέα από το μέτωπο αναπτερώνουν τις ελπίδες για σύντομο πόλεμο στο Ιράκ.

Η σημαντική ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος οφείλεται στην πρόοδο της προώθησης των αμερικανο-βρετανικών στρατευμάτων προς τη Βαγδάτη η οποία και αναπτέρωσε τις ελπίδες των συναλλασσομένων για σύντομο πόλεμο στο Ιράκ.

Η είδηση ότι οι αμερικανικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πόλη Καρμπάλα, η οποία θεωρείτο το τελευταίο μεγάλης σημασίας εμπόδιο στο δρόμο προς τη Βαγδάτη, και συνέχισαν την προέλασή τους προς βορράν έδωσε ανάσα στο αμερικανικό νόμισμα το οποίο τις προγηγούμενες ημέρες είχε υποχωρήσει σημαντικά λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις ενός παρατεταμένου πολέμου στην αμερικανική οικονομία.

Το απόγευμα το ευρώ υποχώρησε στα 1,0776 δολάρια από 1,0856 δολάρια το πρωί και 1,0909 δολάρια στην λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0840 δολάρια ανά ευρώ. Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε και έναντι του γεν εν μέσω φημολογιών για ενδεχόμενο παρέμβασης της Ιαπωνίας μετά από δήλωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα σε επιτροπή του ιαπωνικού κοινοβουλίου ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις αγορές συναλλάγματος.

Η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 118,77 γεν ανά δολάριο, έναντι 118,01 γεν ανά δολάριο σε συναλλαγές αργά χθες το απόγευμα στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v