Ελαφρά υπέρ του ευρώ η αβεβαιότητα γύρω από Ιράκ

Ενισχύθηκε και πάλι πάνω από τα 1,070 δολάρια το ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για μακρόχρονο και αβέβαιο πόλεμο στο Ιράκ.

Ενισχύθηκε και πάλι πάνω από τα 1,070 δολάρια το ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, καθώς οι συναλλασσόμενοι προετοιμάζονται για μακρόχρονο και αβέβαιο πόλεμο στο Ιράκ.

Αναλυτές επεσήμαναν ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τον πόλεμο θα διατηρήσει τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας του δολαρίου με τους βασικούς ανταγωνιστές του σε στενό εύρος καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί στο να προβούν σε μεγάλες τοποθετήσεις.

Αντιθέτως, το αμερικανικό νόμισμα ανέκαμψε πάνω από τα 120 γεν λόγω φόβων για παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος καθώς οι επενδυτές είναι πεισμένοι ότι η Ιαπωνία επιθυμεί να διατηρηθεί η ισοτιμία δολαρίου/γεν πάνω από το όριο αυτό όταν οι ιαπωνικές επιχειρήσεις θα κλείσουν τα βιβλία τους στις 31 Μαρτίου με τη λήξη του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0755 δολάρια, έναντι 1,0730 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0715 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,81 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,85 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,11 γεν, έναντι 120,08 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v