Μικρή ενίσχυση για το ευρώ έναντι δολαρίου

Ελαφρώς ενισχυμένο παρουσιάζεται το ευρώ σε σχέση με το δολάριο, στον απόηχο των πρώτων επιθέσεων εναντίον του Σ. Χουσείν, ενώ αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι οι εξελίξεις αναφορικά με το Ιράκ θα καθορίσουν τις τάσεις.

Στον άξονα των 1,06 δολαρίων κινείται η ισοτιμία της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας έναντι του δολαρίου, με τις εξελίξεις στο Ιράκ να κυριαρχούν και να καθορίζουν τις τάσεις στην αγορά χρήματος.

Αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ένα γρήγορο πόλεμο και θεωρούν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για το δολάριο, ενώ αντίθετα, αν οι πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίσουν επί μακρόν τότε, όπως εκτιμάται, το πράσινο νόμισμα θα υποστεί πιέσεις.

Εν τούτοις, οι δηλώσεις Μπους για ένα μακρύτερο του αναμενομένου πόλεμο δημιούργησαν ανησυχία στους αναλυτές, ενώ αναλυτές της αγοράς εκφράζουν το φόβο τους για την πιθανή χρησιμοποίηση όπλων μαζικής καταστροφής.

Εξάλλου περιορισμένη κρίνεται από τους αναλυτές η όποια ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, ύστερα από τη δήλωση Ιαπώνων αξιωματούχων ότι θα προστατέψουν το γεν από τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράκ.

Στα 119 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής γεν - δολαρίου, ενώ στα 127 γεν κινείται η ισοτιμία ευρώ - γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v