Στάση αναμονής στις αγορές συναλλάγματος

Πιέσεις δέχεται τις τελευταίες ώρες το ευρωπαϊκό νόμισμα, με αποτέλεσμα να έχει περάσει σε αρνητική τροχιά, σε αντίθεση με το δολάριο, το οποίο προσελκύει και πάλι κεφάλαια. Το ευρώ υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,06% και η ισοτιμία του ήταν 1,058 δολάρια.

Οριακά κάτω από τα 1,060 δολάρια κινείται κατά τις σημερινές συναλλαγές, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο.

Οι συναλλασσόμενοι εκμεταλλεύθηκαν τον χαμηλό - λόγω των φόβων του πολέμου - όγκο συναλλαγών και ώθησαν το ευρώ έως και στα 1,0655 δολάρια αλλά το κοινό νόμισμα υποχώρησε στη συνέχεια σε χαμηλότερα επίπεδα, πολύ κοντά σε αυτά που καταγράφηκαν κατά την επίσημη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης.

Το σαρανταοκτάωρο τελεσίγραφο του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους προς τον ιρακινό ομόλογό του Σαντάμ Χουσέιν να εγκαταλείψει τη χώρα ή να αντιμετωπίσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ έδωσε σημαντική ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα αλλά οι συναλλασσόμενοι εμφανίζονται σήμερα διστακτικοί στο να προβούν σε σημαντικές τοποθετήσεις με αποτέλεσμα οι διακυμάνσεις των ισοτιμιών των τριών νομισμτάτων να κινούνται σε στενό εύρος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0629 δολάρια, έναντι 1,0639 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0586 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 126,26 γεν ανά ευρώ, έναντι 126,27 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,79 γεν, έναντι 118,68 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v