Κερδίζει έδαφος το δολάριο

Πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται το ευρωπαϊκό νόμισμα στη διεθνή αγορά συναλλαγματος σε αντίθεση με το δολάριο, το οποίο κερδίζει έδαφος λόγω των προσδοκιών ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα είναι σύντομος.

Πιέσεις εξακολουθεί να δέχεται το ευρωπαϊκό νόμισμα στη διεθνή αγορά συναλλαγματος σε αντίθεση με το δολάριο, το οποίο κερδίζει έδαφος λόγω των προσδοκιών ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα είναι σύντομος.

Νωρίτερα, η ανάκαμψη του δολαρίου είχε περιοριστεί καθώς οι συναλλασσόμενοι σταμάτησαν προσωρινά να πιστεύουν στο σενάριο του σύντομου και επιτυχή πολέμου στο Ιράκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αισιοδοξία αυτή βύθισε χθες την ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, και ειδικότερα στα 1,0584 δολάρια ανά ευρώ.

Το ευρώ ανέκαμψε σήμερα πάνω από τα 1,060 δολάρια αν και καταγράφονται τάσεις διολίσθησης. Ωστόσο, αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν, ότι οι αγορές ανησυχούν για ενδεχόμενα αντίποινα σε στόχους αμερικανικών συμεφερόντων ενώ συναλλασσόμενοι υπενθυμίζουν τα ασθενή στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που δόθηκαν προσφάτως στη δημοσιότητα. Οπως επισημαίνουν, παρά το ξεκαθάρισε η αβεβαιότητα που σχετιζόταν με το δολάριο, εξακολουθεί να είναι δύσκολη η αγορά δολαρίων εξαιτίας της σωρείας των ασθενών οικονομικών στοιχείων που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η απόφαση της Επιτροπής Ανοικτών Αγορών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για θέματα νομισματικής πολιτικής αναμένεται στις 21.15 ώρα Ελλάδος με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση αν και οι προσδοκίες, κατά πλειοψηφία, θέλουν τα αμερικανικά επιτόκια να διατηρούνται σήμερα στο 1,25% και να μειώνονται ενδεχομένως το Μάιο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0609 δολάρια, έναντι 1,0635 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0610 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορρφώνεται στα 125,87 γεν ανά ευρώ, έναντι 126,29 γεν ανά ευρώ το πρωί, ενώ τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,64 γεν, έναντι 118,75 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v