Ενισχυμένο το ευρώ έναντι δολαρίου - γεν

Ενισχυμένο το ευρώ έναντι του δολαρίου εξαιτίας νέων φημών για νέες επικείμενες παρεμβάσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης με στόχο τη συγκράτηση της ενίσχυσης του γεν.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από το ζενίθ τετραετίας, στα 1,1067 δολάρια ανά ευρώ, που αναρριχήθηκε χθες, κυμαίνεται η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το δολάριο κατά τις σημερινές συναλλαγές.

Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα διατηρήθηκε ελαφρώς πάνω από τα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου επταμήνου έναντι του γεν μετά από δημοσίευμα που φέρει την κυβέρνηση Κοϊζούμι έτοιμη να σταθεροποιήσει την εσωτερική κεφαλαιαγορά εισάγοντας μέτρα τα οποία περιλαμβάνουν μαζικές πωλήσεις γεν στις χρηματαγορές. Το δημοσίευμα σε οικονομική εφημερίδα υποστηρίζει ότι το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομικών ενέχεται να αρχίσει πωλήσεις σχεδόν 1 τρισ. γεν ημερησίως με στόχο την ενίσχυση των Ιαπώνων εξαγωγέων και την αποφυγή κρίσης μετά από τη υποχώρηση του δείκτη Nikkei κάτω από το όριο των 8.000 μονάδων - για πρώτη φορά από το 1983.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε σε πωλήσεις πολλών δισεκατομμυρίων γεν την περασμένη Παρασκευή όταν το δολάριο εξασθένησε στα 116,35 γεν, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2002. Η ιαπωνική οικονομική εφημερίδα ανέφερε ότι η ιαπωνική κεντρική τράπεζα έχει προχωρήσει φέτος σε πωλήσεις σχεδόν 2 τρισ. γεν με στόχο τη συγκράτηση της ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1051 δολάρια, έναντι 1,1031 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1042 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 129,37 γεν ανά ευρώ, έναντι 129,10 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,11 γεν, έναντι 117,20 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v