”Βλέπει” την ισοτιμία 1,10 δολ. το ευρώ

Πάνω από τα 1,10 δολάρια το ευρώ για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 1999 λόγω ανησυχιών για εγκατάλειψη της πολιτικής του ισχυρού δολαρίου από την κυβέρνηση Μπους.

Πάνω από τα 1,10 δολάρια εκτινάχθηκε, κατά τις σημερινές συναλλαγές η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο καθώς τα σχόλια του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζον Σνόου έγειραν νέες αμφιβολίες σχετικά με την πολιτική του ”ισχυρού δολαρίου”.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι του ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 19 Μαρτίου του 1999, στα 1,1001 δολάρια ανά ευρώ, καθώς ο Τζον Σνόου δήλωσε ότι”δεν τον απασχολεί ιδιαιτέρως” η εξασθένηση του αμερικανικού νομίσματος. Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε στη συνέχεια κάτω από τα 1,10 δολάρια ανά ευρώ καθώς εκπρόσωπος του Υπουργείου έβαλε φρένο στην πτώση του λέγοντας ότι ο Σνόου εξακολουθεί να ευνοεί την πολιτική του ισχυρού δολαρίου, διευκρινίζοντας ότι ”δεν έχει αλλάξει η θέση του υπουργού”. ”Δεν βλέπω κάτι ανησυχητικό” στην εξασθένηση του δολαρίου, είπε ο Σνόου μετά από κατάθεσή του σε επιτροπή του Κογκρέσου χθες, δίνοντας λαβή σε φημολογίες για το ότι η αμερικανική κυβέρνηση εγκαταλείπει την προτίμηση προς ένα ισχυρό νόμισμα, προτίμηση την οποία είχε από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90, όταν στην κεφαλή του Υπουργείου Οικονομικών ήταν ο Τζέρι Ρούμπιν.

Συναλλασσόμενοι επεσήμαναν ότι ο Σνόου όλο και περισσότερο θυμίζει τον προκάτοχό του, Πολ Ο΄Νιλ ο οποίος συχνά δημιουργούσε σύγχιση στις αγορές όσον αφορά την πολιτική που ακολουθείται για το δολάριο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0972 δολάρια, έναντι 1,0974 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνετα στα 1,0990 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,84 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,82 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,43 γεν, έναντι 117,39 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v