Υψηλά τετραετίας δοκίμασε το ευρώ

Δοκίμασε το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου εν μέσω φόβων για απομόνωση των ΗΠΑ στο θέμα του Ιράκ. Το δολάριο περιορίζει τις απώλειες έναντι του γεν, εξαιτίας των φημων για αγορές δολαρίων από την BoJ.

Το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας τετραετίας έναντι του δολαρίου δοκίμασε το ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές, εν μέσω φόβων ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης χωρίς ευρεία διεθνή υποστήριξη.

Το ενδεχόμενο μονομερούς δράσης των ΗΠΑ κατά του Ιράκ υπενθυμίζει στους συναλλασσομένους ότι το κόστος του Πολέμου στον Κόλπο το 1991, που ανήλθε σε περίπου 61 δισ. δολάρια, αναλήφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος - 53 δισ. δολάρια - από συμμάχους των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Βρετανίας.

Το δολάριο υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στα 1,0938 δολάρια ανά ευρώ, πριν ανακάμψει ελαφρώς στη συνέχεια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 1998. Ταυτόχρονα, μόνον οι φημολογίες για αγορές δολαρίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), με στόχο να διατηρήση της ανταγωνιστικότητας των ιαπωνικών προϊόντων στις εξαγωγικές αγορές, περιορίζει τις απώλειες του αμερικανικού νομίσματος έναντι του γεν.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0917 δολάρια, μη σημειώνοντας μεταβολή σε σχέση με τα πρωινά του επίπεδα. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,090 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,30 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,28 γεν ανά ευρώ το πρωί, ενώ τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,56 γεν, έναντι 117,54 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v