Τάσεις ανάκαμψης για το ευρώ

Τάσεις ανάκαμψης του ευρώ βλέπουν παρατηρητές της αγοράς, παρά την προσωρινή του υποχώρηση χαμηλότερα από το αμερικανικό νόμισμα. Φόβοι για παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας με στόχο τη συγκράτηση της ενίσχυσης του γεν.

Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα χθεσινοβραδυνά κυμαίνεται, κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο μετά από δηλώσεις του επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ Χανς Μπλιξ ότι διαπίστωσε, σε πρόσφατες επιστολές της Βαγδάτης προς το διεθνή οργανισμό, ενδείξεις μεγαλύτερης συνεργασίας.



Το ευρώ υποχώρησε από τα 1,0794 στα οποία είχε αναρριχηθεί αργά χθες το απόγευμα στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης αλλά παρουσιάζει, εντούτοις, τάσεις ανάκαμψης καθώς η αγορά αγνόησε την είδηση για στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2002 η οποία ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη.

Το δολάριο, παράλληλα, παραμένει λίγο πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου έναντι του γεν εν μέσω φόβων για παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος. Πηγές της αγοράς ανέφεραν ότι χθες η κεντρική τράπεζα της χώρας προχώρησε σε πωλήσεις γεν και αγορά δολαρίων σε επίπεδα μεταξύ 117 και 117,20 γεν ανά δολάριο. Κυκλοφορούν φήμες για συγκαλυμμένη παρέμβαση γύρω στα 117 γεν. Πάντως αν δεν υπάρξει παρέμβαση τώρα, θα υπάρξει σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Οι πάντα παρούσες ανησυχίες για πόλεμο κατά του Ιράκ εξακολουθούν να βαραίνουν στο αμερικανικό νόμισμα, ενώ ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου δήλωσε χθες ότι ’’η λύση της αμφιβολίας για τη γεωπολιτική κατάσταση είναι το μοναδικό, πλέον σημαντικό στοιχείο που θα δώσει στην οικονομία την ώθηση που χρειάζεται’’.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0760 δολάρια, έναντι 1,0751 δολαρίων το πρωί, ενώ η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0774 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 126,27 γεν ανά ευρώ, έναντι 126,20 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 117,33 γεν, έναντι 117,38 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v