Τα αμερικανικά macro ενισχύουν το ευρώ

Σημαντικά ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, ενώ περιορίστηκε η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ιαπωνικού νομίσματος. Στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος συνέβαλαν τα δυσμενή μακροοικονομικά των ΗΠΑ.

Σημαντικά ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, ενώ παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα έχασε το έδαφος που αρχικά είχε κερδίσει έναντι του ιαπωνικού νομίσματος επανερχόμενο σε επίπεδα στα οποία βρισκόταν αργά χθες το απόγευμα στην αγορά συναλλάγματος της Ν. Υόρκης.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς η ενίσχυση του ευρώ οφείλεται στα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, παρά το ότι χθες ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα δήλωσε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία γεν/δολαρίου δεν θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ αυτού και του αμερικανού ομολόγου του στο περιθώριο της συνόδου - σε υπουργικό επίπεδο - της Ομάδας των Επτά (G7), ο αμερικανός υφυπουργός υπεύθυνος για διεθνείς υποθέσεις Τζον Τέιλορ δήλωσε ότι, παρόλο που δεν θα αποτελέσουν το επίκεντρο των συζητήσεων, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες θα συμπεριληφθούν κατά πάσα πιθανότητα στα υπό εξέταση θέματα.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0816 δολάρια, έναντι 1,0763 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0770 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127,79 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,96 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 118,70 γεν, έναντι 118,90 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v