Υποχώρηση ευρώ παρά την ενίσχυση ZEW

Ενισχύεται το γεν έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του. Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί έναντι του δολαρίου παρά τα αναπάντεχα θετικά στοιχεία για την ”νούμερο 1” οικονομία της Ευρωζώνης. Στα 1,0690 το ευρώ δολάριο.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε το γεν έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του, κατά τις σημερινές συναλλαγές, καθώς απαλύνθηκαν οι ανησυχίες για επικείμενη παρέμβαση στις αγορές με στόχο την εξασθένησή του.

Παράλληλα, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για το κατά πόσον οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Βαγδάτης, χωρίς να έχουν στο πλευρό τους σημαντικούς Ευρωπαίους συμμάχους τους, εξακολουθεί να ασκεί κάποιες πιέσεις στο δολάριο. Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Μασατζούρο Σιοκάουα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να ’’συζητήσει’’ το γεν με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Σνόου πριν από τη συνάντηση της Ομάδας των Επτά (G7) που αρχίζει στο Παρίσι την Παρασκευή. Η δήλωση του Ιάπωνα αξιωματούχου παρείχε ένδειξη ότι το Τόκιο δεν θα ζητήσει τη συνδρομή των κυβερνήσεων των πλουσιότερων χωρών του κόσμου για να εξασθενήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος.

Αν και οι φόβοι του πολέμου ”απειλούν” το αμερικανικό νόμισμα, το ευρώ πλήττεται παρά την αναπάντεχη ενίσχυση του οικονομικού αισθήματος στη Γερμανία. Ο δείκτης μελλοντικών προσδοκιών αναλυτών και θεσμικών επενδυτών που έδωσε στη δημοσιότητα το γερμανικό ινστιτούτο ZEW ενισχύθηκε το Φεβρουάριο στο 15 από 14 τον Ιανουάριο του 2003, όταν κατέγραψε άνοδο για πρώτη φορά τους τελευταίους επτά μήνες.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,06901 δολάρια, έναντι 1,0715 δολαρίων το πρωί και 1,0737 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0716 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 127,86 γεν ανά ευρώ, έναντι 127,73 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία γεν δολαρίου διαμορφώνεται στα 119,18 γεν, έναντι 119,21 γεν τοπρωί και 119,37 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v