Τραμπάλα στον άξονα των 1,07 η ισοτιμία ευρώ -δολ.

Ανέκαμψε το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, κατά τις σημερινές συναλλαγές, με το δολάριο να παραχωρεί μέρος των κερδών του εξαιτίας των ανησυχιών για πόλεμο στη Μέση Ανατολή και στον απόηχο της χθεσινής επιφυλακτικής στάσης της Fed.

Ανέκαμψε το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, κατά τις σημερινές συναλλαγές, με το δολάριο να παραχωρεί μέρος των κερδών του εξαιτίας των ανησυχιών για πόλεμο στη Μέση Ανατολή και στον απόηχο της χθεσινής επιφυλακτικής εκτίμησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Το δολάριο εξασθένησε έναντι του κοινού νομίσματος σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά στα οποία κυμαινόταν χθες το απόγευμα, ενώ υποχώρησε και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κάτω από τα 121 γεν στα οποία είχε αναρριχηθεί αργά το βράδι της Τρίτης. Το αρνητικό για το αμερικανικό νόμισμα κλίμα επιδεινώθηκε από την εκτίμηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ότι το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι αλ Τζαζίρα, το οποίο αποδίδεται στον Οσάμα μπιν Λάντεν, τεκμηριώνει τη σχέση μεταξύ Βαγδάτης και αλ Κάιντα.

Ωστόσο, η ανάκαμψη του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος εκτιμάται, ότι θα είναι περιορισμένη καθώς τα στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία εξακολουθούν να είναι ασθενή. Η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία σημείωσε τον περασμένο Δεκέμβριο τη μεγαλύτερη πτώση, σε μηνιαία βάση, της τελευταίας πενταετίας (κατά 1,7% ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μείωση κατά 0,3%).

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0740 δολάρια, έναντι 1,0744 δολαρίων το πρωί και 1,0729 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμοφώεται στα 1,0706 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 129,80 γεν ανά ευρώ, έναντι 129,74 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,63 γεν, έναντι 120,76 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v