Οριακές διακυμάνσεις για το δολάριο

Δίχως σημαντικές μεταβολές κινείται η σχέση του δολαρίου με την κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, με τους αναλυτές της αγοράς χρήματος να προβλέπουν ακόμα χειρότερες ημέρες για το πράσινο νόμισμα.

Με οριακές διακυμάνσεις κινείται η σχέση του δολαρίου με την κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα, με τους αναλυτές της αγοράς χρήματος να προβλέπουν ακόμα χειρότερες ημέρες για το πράσινο νόμισμα.

Εξάλλου, σημαντική κρίνεται από τους αναλυτές η αυριανή ”κατάθεση” του Αλ. Γκρίνσπαν σε επιτροπή της γερουσίας, στην οποία αναμένεται να επαναβεβαιώσει την ”ουδέτερη θέση” της FED, ύστερα από την μείωση των επιτοκίων στο 1,25%.

Παράλληλα, περαιτέρω πιέσεις εκτιμάται ότι θα δεχθεί το δολάριο από την αυξανόμενη ένταση στην κορεατική χερσόνησο και την πολεμική ρητορική που υιοθετεί η Β. Κορέα.

Στο μεταξύ, αναλυτές της αγοράς θεωρούν πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) θα συνεχίσει και το τρέχον έτος να παρεμβαίνει υπέρ του δολαρίου, ώστε να διευκολύνει τις εξαγωγές των ιαπωνικών προϊόντων, κινήσεις που πραγματοποίησε αρκετές φορές το 2002, όπως ”αποκάλυψε”.

Στον άξονα των 1,08 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 120 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία μεταξύ γεν και δολαρίου.

Εξάλλου, στα 130 γεν κινείται η ισοτιμία ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v