Μερική ανάκαμψη του δολαρίου λόγω Πάουελ

Σε υψηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα κινείται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, παρά τις ανησυχίες των συναλλασσομένων ότι η ”αποδείξεις” του αμερικανού υπουργού εξωτερικών θα ”κάμψουν” τη ζήτηση για δολάρια.

Οι ανησυχίες των συναλλασσομένων για την ομιλία του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα στήσει σκηνικό πολέμου βύθισαν, κατά τις σημερινές συναλλαγές, την ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ στα 1,0938 δολάρια ανά ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάρτιο του 1999.

Εν συνεχεία όμως το δολάριο ανέκαμψε για να διαπραγματεύεται στα 1,0855 δολάρια κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του αμερικανού υπουργού εξωτερικών.

Η ισοτιμία, παράλληλα, του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από τα χθεσινά αν και τα κέρδη του γεν περιορίστηκαν μετά τα σχόλια του Ιάπωνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών υπεύθυνου για διεθνείς υποθέσεις Ζεμπέι Μιζογκούτσι που ενίσχυσαν τις φημολογίες για πιθανή παρέμβαση της Ιαπωνίας στις αγορές συναλλάγματος με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της με κινητήριο μοχλό τις εξαγωγές. Το δολάριο σταθεροποιήθηκε στα 119,30 γεν από 119,70 γεν.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0855 δολάρια, έναντι 1,0915 δολαρίων το πρωί. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0890 δολάρια ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 130.18 γεν ανά ευρώ, έναντι 130,19 γεν ανά ευρώ το πρωί. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 119,30 γεν, έναντι 119,29 γεν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v