Μικρή υποχώρηση του δολαρίου έναντι γεν

Mικρή υποχώρηση καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, ενώ ευρωπαίοι διαχειριστές υποστηρίζουν πως η τρέχουσα εβδομάδα θα συνεχίσει η πτωτική πορεία του δολαρίου έναντι του ευρώ, αφού το θέμα του Ιράκ δεν φαίνεται να επιλύεται οριστικά.

Μικρή υποχώρηση σημείωσε το δολάριο έναντι του γεν, ως αποτέλεσμα της διάψευσης, εκ μέρους του Γ. Κοϊζούμι, των δημοσιευμάτων που υποστήριζαν πως διοικητής της κεντρικής Ιαπωνικής τράπεζας (BoJ) θα διορισθεί ο Ν. Νακαχάρα.

Ο Ν. Νακαχάρα είχε δηλώσει πως η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα πρέπει να εφαρμόσει διασταλτικότερη νομισματική πολιτική, θέτοντας παράλληλα συγκεκριμένο στόχο για την τιμή του πληθωρισμού.

Εξάλλου, ευρωπαίοι διαχειριστές κεφαλαίων υποστήριξαν πως τουλάχιστον μέχρι την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ, το δολάριο θα συνεχίσει να πιέζεται έναντι του ευρώ, ενώ ορισμένοι εξ αυτών τόνισαν πως η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη για το πράσινο νόμισμα.

Παράλληλα, σε υψηλά τριών ετών περίπου διαμορφώνεται η ισοτιμία της κοινής ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας έναντι του γεν.

Στον άξονα των 1,072 ευρώ διαμορφώνεται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 120 γεν κινείται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, στα 129 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v