Πρόσκαιρα αποδείχτηκαν τα κέρδη του δολαρίου

Πρόσκαιρα αποδείχτηκαν τα κέρδη του δολαρίου έναντι του ευρώ, καθώς το ενιαίο νόμισμα ”σκαρφάλωσε” ξανά πάνω από τα 10,8 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ύστερα από την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Πάνω από τα 1,08 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος διαμορφώνεται εκ νέου το ευρώ, καθώς το πράσινο νόμισμα δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη του, μετά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Παράλληλα, αρνητικά επιδρά στην πορεία του δολαρίου και η αντίστοιχη πορεία των αμερικανικών αγορών, που μειώνουν τη ζήτηση για το ”ισχυρό νόμισμα”. Στέλεχος μάλιστα της Credit Agricole δεν διστάζει να προβλέψει πως είναι πιθανό σήμερα το ευρώ να ”σπάσει” το όριο των 1,09 δολαρίων.

Το από την πλευρά του κατευθύνται ολοταχώς στην όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών έναντι του δολαρίου, καθώς ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η Ιαπωνία είναι έτοιμη να πουλήσει το νόμισμά της προκειμένου να βοηθήσει τους εξαγωγείς της χώρας.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,0816 δολάρια έναντι του δολαρίου, ενώ το τελευταίο διαμορφώνεται περί τα 119,18 γεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v