”Ανανεωμένες” πιέσεις για δολάριο

Νέες πιέσεις ”αντιμετωπίζει” το δολάριο έναντι του ευρώ, με τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν τα τεκταινόμενα στην συναλλαγματική αγορά ”μια γεωπολιτική ιστορία”, ενώ προβλέπουν bearish εβδομάδα για το αμερικανικό νόμισμα.

Ελαφρώς χαμηλότερα του επιπέδου των 1,09 δολαρίων κινείται η ισοτιμία ευρώ– δολαρίου, με τους αναλυτές να χαρακτηρίζουν τα τεκταινόμενα στην αγορά συναλλάγματος ”μια γεωπολιτική ιστορία”.

Κύκλοι της αγοράς προβλέπουν ”bearish εβδομάδα” για το δολάριο, έναντι του ευρώ, αλλά και του γεν, αφού εκτιμούν πως το ενδεχόμενο του πολέμου στο Ιράκ ”θα έρθει πιο κοντά”.

Αναλυτές της Commerzbank θεωρούν κομβικό σημείο τα συμπεράσματα του επικεφαλής των επιθεωρητών, Χ. Μπλιξ, αναφορικά με την πορεία του αφοπλισμού του Ιράκ.

Εν τούτοις, οι δηλώσεις του Ernst Welteke στην εφημερίδα ”Die Welt”, o οποίος υποστήριξε πως μια δραστική υποχώρηση του ευρώ δεν θα ήταν επιθυμητή, πιθανός να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη για την περαιτέρω ενίσχυση του ευρώ, επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Στον άξονα των 1,87 δολαρίων κινείται η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 117 γεν διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

Εξάλλου, στα 127 γεν κινείται η ισοτιμία ευρώ– γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v