Σταθερά πάνω από τα 1,07 δολάρια το ευρώ

Περαιτέρω κέρδη καταγράφει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς όσο συνεχίζει να παραμένει άλυτη η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ, το δολάριο θα δέχεται ισχυρές πιέσεις υποχωρώντας ακόμη περισσότερο.

Διευρύνει τις απώλειές του το δολάριο έναντι του ενιαίου νομίσματος, καθώς η κρίση στο Ιράκ αναμένεται να περικόψει ακόμη περισσότερο τα κέρδη του πράσινου νομίσματος.

Με τη Γερμανία και τη Γαλλία να έχουν ενώσει τις φωνές τους εναντίον οποιασδήποτε μορφής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ χωρίς προηγούμενη έγκριση από τα Ηνωμένα Έθνη, το δολαρίο μπορεί να βρεθεί ”εγκλωβισμένο” σε ένα κλίμα αβεβαιότητας για μεγαλύτερο διάστημα από όσο οι αγορές υπολογίζουν.

Ωστόσο, αναλυτές του κλάδου παρατηρούν ότι το ευρώ σύντομα θα ακολουθήσει ελαφρά πτωτική πορεία, καθώς οι επενδυτές θα επιλέξουν να ρευστοποιήσουν τα εδώ και αρκετό καιρό κέρδη που αποκομίζουν από την ανοδική πορεία του ενιαίου νομίσματος.

Το ευρώ διαμορφώνεται περί τα 1,0725 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ άνοδο σημειώνει και έναντι του γεν, στα 126,86.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v