Ελαφρά διόρθωση του ευρώ

Ελαφρά υποχώρηση καταγράφει το ευρώ από το ιστορικό υψηλό των 39 μηνών που βρέθηκε ύστερα από τις ”πολεμικές” δηλώσεις του προέδρου Μπους, διαμορφούμενο οριακά γύρω από τα 1,07 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Διορθωτικές απώλειες καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου διαμορφούμενο στα 1,07 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, υποχωρώντας από το ιστορικό υψηλό των 39 μηνών που βρέθηκε ύστερα από τις ”πολεμικές” δηλώσεις Μπους.

Αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι αν και η γεωπολιτική ένταση που συνεχίζεται όσον αφορά στις σχέσεις του Ιράκ με τις ΗΠΑ, υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενες ενδείξεις ότι το ευρώ σύντομα θα ”διορθώσει” έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Στελέχος της Roytal Bank of Scotland αναφέρει ότι βρισκόμαστε πιθανότατα κοντά σε μια διόρθωση του ενιαίου νομίσματος, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε να αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο, προτού αρχίσει να ”ξεφουσκώνει”.

Παράλληλα, το δολάριο αναμένεται να ενισχυθεί και ύστερα από την ανακοίνωση των τελευταίων σχεδίων του προϋπολογισμού, που πρόκειται να ανακοινωθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Εξάλλου, τα σχόλια του προέδρου της Bundesbank, Ερνστ Βέλτεκε ότι η ΕΚΤ σκοπεύει να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια στην ευρωζώνη, δεν πρόκειται να έχουν ιδιαίτερη επίδραση στο ευρώ, που περιμένει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των 12.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,0698 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, σε σχέση με το υψηλό των 1,0740 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v