Οι κεφαλές ... πονοκέφαλος για δολάριο!

Οι άδειες πολεμικές κεφαλές που ανακαλύφθηκαν στο Ιράκ φαίνεται ότι συνεχίζουν να...πονοκεφαλιάζουν το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο δέχεται ισχυρότατες πιέσεις, υποχωρώντας σε νέο ιστορικό χάμηλο έναντι του ευρώ, στα 1,0616 δολάρια.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ υποχωρεί το δολάριο, καθώς οι πολεμικές κεφαλές που βρέθηκαν στο Ιράκ απο τους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών, ενέτειναν ακόμη περισσότερο τους φόβους για πιθανή πολεμική σύρραξη.

Αναλυτές μάλιστα σχολιάζουν ότι το δολάριο, το οποίο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1999 στα 1,0626 δολάρια έναντι του ευρώ, πρόκειται να δεχτεί και νέες πιέσεις, καθώς οι traders επενδύουν πλέον στο νόμισμα με την πεποίθηση ότι σύντομα θα ξεσπάσει πολεμική σύρραξη.

Εξάλλου, η πτωτική τάση του πράσινου νομίσματος αντανακλά την εδώ και καιρό κοινή πεποίθηση ότι το νόμισμα είναι ευάλωτο σε εξελίξεις που αφορούν στο Ιράκ.

Δεν λείπουν ωστόσο και οι αισιόδοξοι που εκτιμούν ότι μια γρήγορη επίλυση του ζητήματος, είτε με πολεμική σύρραξη είτε με άλλους οδούς, θα οδηγήσει σε κατακόρυφη άνοδο του αμερικανικού νομίσματος.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,0616 έναντι του δολαρίου, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v