Υποχωρεί το δολάριο (update)

Νέες τάσεις υποχώρησης εμφανίζει το αμερικανικό νόμισμα, ενώ οι επενδυτές εκτιμούν, ότι νέα διολίσθησή του θα είναι δύσκολο να συγκρατηθεί σε περίπτωση που τα νέα από τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ ανακοινωθούν αρνητικά.

Ανοδική κίνηση πραγματοποιεί αυτή την ώρα το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρωπαϊκού, καθώς οι επενδυτές συνεκτιμούν την ιδιαίτερα ευάλωτη κράση του δολαρίου το τελευταίο διάστημα.

Χαρακτηριστικά είναι τα σημερινά σχόλια των αναλυτών, οι οποίοι αν και εκτιμούν ότι τα νέα από τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ (που ανακοινώνονται στις 15.30 ώρα Ελλάδας) θα είναι βελτιωμένα, εκφράζουν την άποψη ότι το δολάριο δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ”με ψυχραιμία” σε περίπτωση αρνητικής διάψευσης των προσδοκιών.

”Για το λόγο αυτό, είναι πιθανό να δούμε το ευρώ να δοκιμάζει και τα επίεδα του 1,06 δολ. μέχρι το απόγευμα” παρατηρεί αμερικανός αναλυτής.

Αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 1,579 δολάρια.

Δεν είναι ωστόσο λίγοι οι αναλυτές που προβλέπουν ότι εντός της επόμενης- πιθανότατα- εβδομάδας θα σταματήσει η διολίσθηση του αμερικανικού νομίσματος.

Καθοριστικής σημασίας θα είναι και ο νέος γύρος εταιρικών αποτελεσμάτων, που ξεκινά αυτό το επταήμερο για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, καθώς και η δυνατότητα αντίδρασης του ”πράσινου νομίσματος” σε περίπτωση θετικών macro νέων.

Θετική εξάλλου κρίνεται για το δολάριο η εξέλιξη αναφορικά με τους επιθεωρητές όπλων στο Ιράκ και την παράταση χρόνου που ζήτησαν, προκειμένου να βεβαιώσουν ”παρατυπίες” αναφορικά με εξοπλισμούς.

Μικρή άνοδο σημειώνει το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, καθώς διαμορφώνεται στο εύρος των 119,85- 119,90 γεν. Ανάλογη είναι όμως η συμπεριφορά του γεν και έναντι του ευρώ, αφού το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται ανοδικά, αυτή την ώρα, στο επίπεδο των 125,50- 54 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v