Χαμηλότερα το ευρώ έναντι του δολαρίου

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά κυμαίνεται, κατά τις σημερινές συναλλαγές η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, ενώ το γεν παραμένει ενισχυμένο έναντι του δολαρίου.

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά κυμαίνεται, κατά τις σημερινές συναλλαγές η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο, ενώ το γεν παραμένει ενισχυμένο έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Το δολάριο ανέκαμψε από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία είχε υποχωρήσει στα τέλη του 2002 λόγω ελπίδων ότι οι μαζικές μειώσεις φόρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους θα έδιναν ώθηση στην οικονομία των ΗΠΑ. Ο αρχικός ενθουσιασμός ωστόσο εξανεμίστηκε, λόγω φόβων ότι η η δέσμη μέτρων του αμερικανού προέδρου θα καθυστερήσει στο Κογκρέσο μετά την κριτική που ασκήθηκε από Δημοκρατικούς ότι ευνοεί μόνον τους πλουσιότερους. Η κριτική αυτή υπαινίσσεται ότι ο Μπους θα πρέπει να έλθει σε συμβιβασμό για να εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσσου.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι αμφιφοβολίες γεννήθηκαν για την αποτελεσματικότητα του νέου οικονομικού ’’πακέτου’’ - ύψους 670 δισ. δολαρίων - καθώς και για το μακροπρόθεσμο αντίκτυπό του στο έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και σε αυτό του προϋπολογισμού των ΗΠΑ.

Το απόγευμα η ισοιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0380 δολάρια, έναντι 1,0417 δολάρια το πρωί και στα 1,0415 δολάρια χθες. Η ισοτιμία αναφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0370 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 125,12 γεν ανά ευρώ, μη σημειώνοντας μεταβολή σε σχέση με το πρωί και έναντι 125,41 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,23 γεν, έναντι 120,12 γεν το πρωί και 120,41 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v