Ελαφρά υποχώρηση για το ευρώ έναντι δολαρίου

Μικρή υποχώρηση καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από την απροσδόκητη ενίσχυση του δείκτη ISM στις ΗΠΑ και με τους αναλυτές της αγοράς να τονίζουν πως οι γεωπολιτικές εντάσεις θα επανέλθουν στο προσκήνιο.

Ελαφρά πτώση σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου ύστερα από τη χθεσινή σημαντική υποχώρηση της κοινής ευρωπαικής νομισματικής μονάδας, κυρίως λόγω του δείκτη ISM.

Αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πάντως ότι το θέμα των γεωπολιτικών εντάσεων θα επανέλθει στην επικαιρότητα, παραμερίζοντας τα όποια μακροοικονομικά στοιχεία και δημιουργώντας παράλληλα πιέσεις στο δολάριο.

Μάλιστα η ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του προέδρου Μπους στην Αφρική στα τέλη Ιανουαρίου, αποτελεί περαιτέρω πηγή ανησυχιών, αφού πιθανόν να είναι ένδειξη για έναρξη της επίθεσης κατά του Ιράκ, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Εξάλλου, αναλυτές της Royal Bank of Scotland υποστηρίζουν πως τουλάχιστον για σήμερα δεν αναμένουν σημαντικές μεταβολές στη σχέση ανταλλαγής δολαρίου – ευρώ.

Στον άξονα των 1,035 δολαρίων κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 120 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το γεν.

Εξάλλου, στα 124 γεν κινείται η ισοτιμία ευρώ- γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v