Διέσπασε το επίπεδο των 1,04 δολαρίων το ευρώ

Διέσπασε το επίπεδο των 1,04 δολαρίων η ισοτιμία του ευρώ με το αμερικανικό νόμισμα, σηματοδοτώντας την 4η πτωτική εβδομάδα για το δολάριο. Στις γεωπολιτικές ανησυχίες αποδίδουν την πτώση οι αναλυτές της αγοράς, αναμένοντας νέες πιέσεις.

Για τέταρτη συνεχή εβδομάδα υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία τους να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1,04 δολαρίων, λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών που προκαλούν στους επενδυτές το θέμα του Ιράκ αλλά και της Β. Κορέας.

Αναλυτές της ABN Amro σχολιάζουν πως η κατρακύληση του δολαρίου θα έχει συνέχεια, αφού τα επίπεδα των 1,04 δολαρίων αποτελούσαν ”πεδίο αντίστασης”, ενώ ούτε η πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς είναι ικανή να εμπνεύσει τους επενδυτές, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, μικρή έως ελάχιστη προσοχή δίδεται στα ευχάριστα μακροοικονομικά νέα (πωλήσεις νέων κατοικιών), στοιχείο που προβληματίζει περαιτέρω τους αναλυτές, αφού αποτελεί δηλωτικό του κλίματος που επικρατεί.

Πιέσεις δέχεται το αμερικανικό νόμισμα και από την πλευρά του ειρηνικού, με τους αναλυτές της αγοράς να μην αναμένουν σημαντικές διακυμάνσεις μεταξύ γεν - δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v