Ελαφρά ενίσχυση δολαρίου λόγω ΑΕΠ και Γκρίνσπαν

Ενισχύθηκε ελαφρώς το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι συναλλασσόμενοι αφομοιώνουν τα χθεσινά αισιόδοξα σχόλια του προέδρου της FED για την αμερικανική οικονομία. Στην ενίσχυση του δολαρίου συμβάλλει και η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο 4%.

Ενισχύθηκε ελαφρώς το δολάριο έναντι του ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές, καθώς οι συναλλασσόμενοι αφομοιώνουν τα χθεσινά αισιόδοξα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την αμερικανική οικονομία. Στην ελαφρά ενίσχυση του δολαρίου συμβάλλει και η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο 4% κατά το τρίτο τρίμηνο.

Ο Αλαν Γκρίνσπαν δήλωσε χθες στην Οικονομική Λέσχη της Ν. Υόρκης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού των τιμών στις ΗΠΑ. Το γεν, παράλληλα, υποχώρησε έναντι του αμερικανικού νομίσματος καθώς ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε σύγχυση λέγοντας ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο παρέμβασης στις αγορές συναλλάγματος, ενώ σε άρθρο γνώμης σε ιαπωνική ημερησία την περασμένη Παρασκευή είχε δηλώσει ότι θεωρεί υπερτιμημένο το ιαπωνικό νόμισμα και ότι το Υπουργείο του θα αναλάβει δράση μόλις αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το απόγευμα η ισοτιμία έυρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0260 δολάρια, έναντι 1,0267 δολαρίων το πρωί και 1,0272 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0273 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 123,88 γεν ανά ευρώ, έναντι 124,04 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 123,74 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 120,93 γεν, έναντι 120,87 γεν το πρωί και στα 120,45 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v