Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το ευρώ

Ενισχυμένο, αλλά ελαφρώς χαμηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα εμφανίζεται το ευρώ στις διεθνείς αγορές, παρά τα θετικά μακροοικονικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Ενισχυμένο αλλά ελαφρώς χαμηλότερα από τα πρωινά του επίπεδα εμφανίζεται το ευρώ στις διεθνείς αγορές, παρά τα θετικά μακροοικονικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ.

Σήμερα το ευρώ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ που ενίσχυσαν τις ανησυχίες για επικείμενο πόλεμο στο Ιράκ. Το δολάριο υποχώρησε στα επίπεδα της 13ης Ιανουαρίου του 2000 έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς ο Κόλιν Πάουελ διαπίστωσε την ύπαρξη ”προβλημάτων” στην έκθεση του Ιράκ για τα οπλικά συστήματά του στον ΟΗΕ. Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί εκ νέου έναντι του γεν, πλησιάζοντας το ναδίρ μηνός.

Στο μεταξύ, η αμερικανική βιομηχανία μετά από τέσσερις μήνες πτωτικής πορείας, σημείωσε άνοδο τον Νοέμβριο, με τη βοήθεια κυρίως της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας άμεσων καταναλωτικών αγαθών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Federal Reserve η παραγωγή στα εργοστάσια, τα ορυχεία και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αυξήθηκε τον Νοέμβριο 0,1%, μετά από πτώση 0,6% τον Οκτώβριο. Σε χωριστή έκθεση, το υπουργείο Εμπορίου έδωσε στοιχεία για τις κατασκευές σπιτιών, οι οποίες αυξήθηκαν τον Νοέμβριο για δεύτερη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες. Η αύξηση τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση ήταν 2,4%.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,0299 δολάρια έναντι 1,0318 δολάρια το πρωί και 1,0227 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,0270 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 124,43 γεν ανά ευρώ, έναντι 124,28 γεν ανά ευρώ τοπρωί και στα 124,08 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεταοι στα 120,59 γεν, έναντι 120,72 γεν το πρωί και στα 121,31 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v