”Ψάχνει” τη σταθεροποίηση το δολάριο

Τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα αναμένεται να επιδείξει το δολάριο, εν μέσω μακροοικονομικών νέων από Γερμανία και Γαλλία, αλλά και εν όψει στοιχείων από λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, αύριο.

Τάσεις υποχώρησης παρουσίασε νωρίτερα το δολάριο έναντι του ευρώ, εν μέσω νέων που σχετίζονται με την αυριανή ανακοίνωση στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, αλλά και μακροοικονομικά ευρω- νέα.

Αναλυτές εκτιμούν ότι στην συνέχεια της ημέρας, η ισοτιμία αμερικανικού και ευρωπαϊκού νομίσματος θα επιδείξει τάσεις σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα. Αυτή την ώρα ένα ευρώ αγοράζει 1,0095 δολάρια.

Εξάλλου, πτώση κατά 5,7% κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Οκτώβριο, ενώ για τον ίδιο μήνα η μηνιαία μεταβολή των εισαγωγών ήταν στο –2,7%. Το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο διευρύνθηκε στα 11,1 δισ. ευρώ, έναντι 9,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι.

Στη Γαλλία, ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου απέτυχε να εμφανίσει μείωση και διαμορφώθηκε (σε ετήσια βάση) στο 2,2%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση κατά 1,9%.

Μικρή υποχώρηση σημειώνει το αμερικανικό νόμισμα και έναντι του ιαπωνικού, στο επίπεδο των 123,33- 38 γεν, ενώ κέρδη σημειώνει το γεν έναντι του ευρώ, στα 124.36 γεν.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v