Ο ανασχηματισμός στις ΗΠΑ ”συγκρατεί” το δολάριο

Στον άξονα του 1,012 δείχνει ότι προσπαθεί να σταθεροποιηθεί το δολάριο έναντι του ευρώ, κάτι που είναι πιθανό λόγω της διαφαινόμενης αντικατάστασης των απελθόντων οικονομικών στελεχών της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Αμυδρή τάση σταθεροποίησης καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρώ, αν και έχει χάσει σημαντικό μέρος της δύναμης που εμφάνιζε την Παρασκευή, πριν την ανακοίνωση των ”παραιτήσεων” O ’ Neill και Lindsey.

Οι τάσεις σταθεροποίησης του δολαρίου (στα επίπεδα των 1,010 δολ. έναντι του ευρώ) αποδίδονται στη διαφαινόμενη επιλογή του J. W. Snow, προέδρου της σιδηροδρομικής CSX, ως αντικαταστάτη του απερχόμενου υπουργού, αλλά και Stephen Friedman για τη θέση του Lindsey.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι η νέα ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών θα προωθήσει εκ νέου φοροραπαλλαγές.

Σημαντικά για την υπόλοιπη εβδομάδα, επισημαίνουν αναλυτές, αναμένεται να είναι τα μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, αν και όπως τονίζουν θα είναι μάλλον δύσκολο να αντιστρέψουν την ανοδική τάση που φαίνεται να αποκτά το ευρωπαϊκό νόμισμα.

”Η πιθανότητα για το ευρώ να διασπάσει ανοδικά φράγματα είναι τώρα αυξημένη, ειδικά με τα overnight futures στη Wall να δείχνουν υποχώρηση”, παρατηρεί ευρωπαίος αναλυτής, εφιστώντας την προσοχή και στο τι συμβαίνει στις σχέσεις με το Ιράκ.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εκτίμηση της Alpha Bank, όπως περιγράφεται στο πρωινό της report για τις διεθνείς αγορές, η ημερήσια διακύμανση του ευρώ θα είναι μεταξύ 1,0070- 1.0135 δολ. (Διαβάστε το πλήρες report στη δεξιά στήλη ” Συνοδευτικό υλικό”).

Στο 1,0109 διαμορφώνεται αυτή την ώρα η ισοτιμία δολαρίου- ευρώ, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο 1,011. Μικρή υποχώρηση για το ευρώ έναντι του γεν στα 123,87- 93 γεν, ενώ μικρή πτώση καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ιαπωνικού, στα 122,70 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v