Οριακά στο 1 προς 1 το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στον άξονα της απόλυτης ισοτιμίας κινείται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ σε υψηλά 3 ετών κινείται το τελευταίο έναντι του γεν, ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Ενίσχυση καταγράφει το ευρώ έναντι των βασικών νομισμάτων με τους επενδυτές να προεξοφλούν μια μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ στην αυριανή της συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, σε υψηλά τριών ετών διαμορφώνεται η ισοτιμία της ενιαίας νομισματικής μονάδας έναντι του γεν, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως το ανοδικό ράλι για το ευρώ δεν έχει σταματήσει, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση λειτούργησαν οι (παλαιότερες) δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της Ιαπωνίας πως η ισοτιμία γεν- δολαρίου πρέπει να διαμορφωθεί στα 150 γεν περίπου.

Αντίστοιχα, στον άξονα της απόλυτης ισοτιμίας κινείται σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως οι χθεσινές δηλώσεις Ντουίζενμπεργκ περί απομάκρυνσης των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη αποτελούν ουσιαστικά πρόκριμα μείωσης των επιτοκίων.

Το μόνο ερώτημα που τίθεται πλέον είναι το ύψος της μείωσης του κόστους δανεισμού, με την πλειονότητα των αναλυτών να θεωρούν πιθανότερη μια μείωση της τάξεως των 25 μονάδων βάσεων.

Αν πάντως η ΕΚΤ προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,5% τότε το ευρώ εκτιμάται πως θα αναρριχηθεί υψηλότερα τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του γεν.

Στον άξονα της απόλυτης ισοτιμίας διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – γεν, ενώ στα 124 γεν διαμορφώνεται η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος με το ευρώ.

Εξάλλου, στα 124 γεν κινείται η σχέση ανταλλαγής δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v