Πάνω από τα 99,5 σεντς κινείται το ευρώ

Ανοδική τάση καταγράφεται στην ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, με τους αναλυτές να αποκλείουν την ”απόλυτη ισοτιμία” όχι όμως και περαιτέρω άνοδο του ευρωπαϊκού νομίσματος. ”Φθηνό” παραμένει το γεν, αν και η διάψευση του ιάπωνα υπουργού οικονομίας σχετικά με ”επιθυμία” για ισοτιμία στα 150- 160 γεν ”φρέναρε” την πτώση.

Κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, στο επίπεδο των 99,66 σεντς, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πιθανό να παρακολουθήσουμε περαιτέρω άνοδο της κοινής νομισματικής μονάδας σήμερα.

”Παρά το momentum του ευρώ”, τονίζουν, ”τα επίπεδα της απόλυτης ισοτιμίας δεν πρέπει να θεωρούνται πιθανά αυτή την εποχή”. ”Το γεγονός ότι η ανάκαμψη του ευρωνομίσματος από τα επίπεδα των 98,6 σεντς ήταν σχετικά γρήγορη, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στην περιοχή εκείνη εντοπίζονται ισχυρές δυνάμεις στήριξης”, προσθέτουν.

Σημαντική εξάλλου για την πορεία των ισοτιμιών, κρίνεται η δεύτερη ημέρα του συμβουλίου Ecofin, με τις φορολογικές ρυθμίσεις να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του ενδιαφέροντος.

Το γεν εξακολουθεί να εμφανίζει σημάδια αδυναμίας, αν και μετρίάσε τις απώλειές του έναντι δολαρίου και ευρώ, μετά τη διάψευση του ιάπωνα υπουργού οικονομίας ότι ”επιθυμεί να δει το δολάριο στα 150- 160 γεν”.

Στα 124,52- 57 γεν διαμορφώνεται τώρα η ισοτιμία ιαπωνικού- αμερικανικού νομίσματος, ενώ ένα ευρώ αγοράζει 124,13- 19 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v